Mezinárodní průmyslový adresář se dále rozrůstá

05/05/2008, Barcelona

Rozhovor s Miguelem Davilou, generálním ředitelem MECALUX Logismarket, pro 4.vydání časopisu Packaging Journal

Rozhovor s Miguelem Davilou, generálním ředitelem MECALUX Logismarket

Průmyslový adresář LOGISMARKET existuje od roku 2001 a vznikl ve Španělsku. Odkud vzešel nápad na jeho založení a jaký byl jeho další vývoj?

Logismarket byl založen ve Španělsku v lednu 2001. Společnost Grupo Mecalux od počátku vsadila na schopnosti nových technologií vytvářet obchodní příležitosti a změny v oblasti průmyslu a logistiky. V říjnu stejného roku Logismarket zahájil svou činnost ve Francii a Portugalsku. Brzy nato, v březnu 2002 začal fungovat Logismarket v Itálii a v září 2002 v Německu. Roku 2004 byl Logismarket spuštěn v Beneluxu a Velké Británii a jako poslední byly spuštěny webové stránky Logismarketu Polska, Rakouska, Švýcarska a České Republiky. Dnes má Logismarket své zastoupení ve 12 státech Evropy. S více než 1 000 000 profesionálních návštěv našeho katalogu online měsíčně v rámci celé Evropy se Logismarket stal opěrným bodem v rámci sektoru.

Adresář zahrnuje oblasti logistiky, skladování, obalů a průmyslového vybavení. Jaké jsou možnosti prezentace firem v adresáři?

Začali jsme činnost Logismarketu v oblasti logistiky, ale rychle jsme zařadili také další oblasti průmyslové aktivity jako například sektor obalů a etiketování. Proto je nyní spektrum našich zákazníků velmi široké a ve všech sektorech nabízíme více než 58 000 průmyslových produktů a služeb. Jsme otevřeným adresářem s podrobnými a neustále aktualizovanými informacemi. Jakýkoli výrobce nebo dodavatel průmyslových produktů a služeb může využívat naše služby.

Kdo jsou vaši klienti?

Více než 3300 firem důvěřuje Logismarketu. Podporujeme jejich obchodní vývoj jak v Německu tak v celé Evropě. Mezi naše klienty patří jak malé a střední firmy tak i velké mezinárodní společnosti jako CYCLOP, FROMM a další. Všechny tyto firmy jsou výrobci, distributory a dodavateli průmyslových produktů nebo služeb.

Jaké sektory a jaká oddělení firem jsou hlavními uživateli adresáře?

75% našich uživatelů pracuje v řídicích pozicích, většinou obchodních oddělení nebo vedení firmy. Co se týče průmyslových sektorů, návštěvnost je opravdu velmi různorodá.

Proč by se měly firmy rozhodnout pro váš průmyslový adresář?

Logismarket umožňuje kontakt mezi firmami v oblasti průmyslu. Je místem setkání firem, které prodávají určité produkty nebo služby, a firem, které mají zájem o nákup těchto produktů nebo služeb. V roce 2007 jsme měsíčně umožnili 191 000 obchodních kontaktů, což představuje nejen velký počet kontaktů, ale také větší prodej pro firmy. Kromě toho máme kompletní a variabilní nabídku spolu s personalizovaným servisem našich týmů, což umožňuje dodat vhodné řešení pro potřeby každé firmy. Více než 80% firem našeho adresáře nám rok co rok důvěřuje, a přesvědčuje nás o tom, že jsme pro naše klienty skutečnou přidanou hodnotou.

Je pro uživatele hledání online ve vašem Katalogu zdarma? Jaké další možnosti hledání nabízíte?

Všichni uživatelé Logismarketu mají okamžitý a bezplatný přístup ke všem nástrojům a informacím dostupným v našem průmyslovém adresáři online. Prostřednictvím vyhledávače nebo klasifikace podle kategorií lze velmi snadno a rychle získat seznam vhodných dodavatelů, a ještě snazší kontaktovat je, ať již e-mailem, telefonicky, faxem, nebo jít přímo na jejich vlastní internetové stránky. Kromě online adresáře nabízíme různé další způsoby poskytování informací a vyhledávání: roční tištěný katalog, speciální vydání, CD-Rom, bulletin, službu tiskových zpráv, atd.

Jaké plány pro další vývoj má Logismarket?

Náš projekt rychle roste a abychom mohli v tomto tempu dále pokračovat, provádíme různé plány k vylepšení našich služeb a vytvoření nových.
Například po stránce geografické zkoumáme možnosti pro odstartování adresáře v nových zemích Evropy a Latinské Ameriky.
V rámci vylepšování služeb pro naše klienty jsme začali s procesem digitalizace všech našich tištěných materiálů. Nyní jakýkoli katalog, časopis nebo speciální vydání, které publikujeme, bude také možno konzultovat online. Tak znásobíme možnosti přístupu k našim materiálům a ještě více zviditelníme produkty a služby, které podporujeme.
Také pracujeme na vývoji nových webových nástrojů pro větší pohodlí našich uživatelů.
Můžete nás najít i na mnohých mezinárodních veletrzích. V roce 2008 budeme přítomni na více jak 50-ti veletrzích, jako jsou např. INTERPACK 08, CeMAT 08, EMBALLAGE 08, HISPACK 09, IPACK-IMA 09, atd. Ohlasy, které jsme obdrželi po veletrhu INTERPACK v dubnu jak od klientů tak od uživatelů, byly velmi pozitivní a povzbuzují nás v realizaci všech těchto projektů.